2024’te olta balıkçılığı yasak mı?
En sık sorulan sorulardan biri de 2024 balıkçılık sezonunun ne zaman başlayacağıdır. 2024-2025 sezonu için balıkçılık yasağı 1 Eylül’de kaldırılacak.
Olta balıkçılığı sezonu ne zaman başlıyor?
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal gibi balıklar tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında çipura, levrek, kefal, sardalya ve turik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, ton balığı, çipura, levrek, orkinos ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
2024-2025 balık avı ne zaman başlıyor?
Balıkçılık sezonu ne zaman bitiyor? 1 Eylül 2024’te başlayan balıkçılık sezonu 15 Nisan 2025’te sona eriyor. 15 Nisan’dan itibaren büyük tekneler, gırgır tekneleri veya trol tekneleriyle denizlerde balık avlanmasına artık izin verilmeyecek.
Olta ile balık tutmak ne zaman serbest?
15 Nisan’da yürürlüğe girecek denizlerdeki av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol tekneleri) de kapsayacağını vurgulayan Yumaklı, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf tutulduğunu ve avcılığa devam edebileceklerini belirtti.
Kıyıdan olta balıkçılığı serbest mi?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Barajlarda olta balıkçılığı yasak mı?
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen güvenlik alanı içerisinde barajlarda avlanmak tehlikeli ve yasaktır. Balık asansörlerinde, balık geçitlerinde ve balık göç yapılarında su ürünleri avcılığı yasaktır.
Kara av sezonu ne zaman açılıyor 2024?
Av sezonu, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Batı Karadeniz bölgelerinde 24 Ağustos 2024’te, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 31 Ağustos 2024’te başlayacak.
2024 Tatlı Su av Yasağı ne zaman bitiyor?
SU ÜRÜNLERİNİN YOK OLMASINI ÖNLEMEK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR SU ÜRÜNLERİNİN TÜKENMESİNİ ÖNLEMEK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR SU ÜRÜNLERİNİN YOK OLMASINI SAĞLAMAK AMACIYLA, 1 Nisan – 30 Haziran 2024 tarihleri arasında tüm sularımızda ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır.
Av yasağı bitti mi?
1 Eylül’den itibaren denizlerdeki av yasağı sona erdi ve balık sezonu başladı. Balıkçılar törenlerle limanlardan serbest bırakıldı. Liderler de balıkçıların yanındaydı.
Kara av yasağı ne zaman bitiyor?
4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca MAK, yaban hayvanlarının çiftleşme, üreme, yavruların yetiştirilmesi ve olgunlaşma gibi yaşam evrelerini dikkate alarak avlanmanın son tarihini belirlemiştir. MAK, Mayıs 2024’te toplanacak ve 2024-2025 yılları için bir karar alacaktır.
Hamsi sezonu ne zaman açılır?
Kasım ayından Şubat ayına kadar tezgahlarda bulabileceğiniz hamsi balığı, kışın en çok tüketilen balıklardan biridir. Soğuk su hamsi balığının yağ içeriğini artırır ve lezzetini en üst düzeye çıkarır. Bu nedenle hamsi balığı özellikle Ocak ve Şubat aylarında en lezzetlidir.
Vira Bismillah ne zaman?
Şile’deki Balıkçılar “Vira Bismillah!” Töreni Şileli balıkçılar, av yasağının sona ermesi nedeniyle “Vira Bismillah” sloganıyla denize açıldı. Türkiye genelinde 15 Nisan’da başlayan av yasağı sona erdi. Yasağın kaldırılmasının ardından Şile’de 2024-2025 su ürünleri avcılık sezonu için tören düzenlendi.
Balık avı cezası ne kadar 2024?
2023-2024 balıkçılık sezonu 15 Nisan’da sona erecek. Yasağın 31 Ağustos’a kadar geçerli olacağı belirtildi. Yasağı ihlal edenlere 8 bin ile 200 bin TL arasında değişen idari para cezası verileceği belirtildi.
Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak ve balık tutmak yasaktır.
Gece olta ile balık tutulur mu?
Sabah suyu sabah gün doğumundan saat 11’e kadardır. Akşam suyu ise kabaca saat 15:00’ten 21:00’e kadar olan saatler olarak tanımlanabilir. Elbette başka zamanlarda da balık tutabilirsiniz ama en verimli saatler sabah ve akşamdır.
Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak ve balık tutmak yasaktır.
Tatlı su olta balıkçılığı yasak mı?
15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.
Balıkçılık belgesi nasıl alınır 2024?
Bu belgeyi almak için ilgili evrakları hazırlamanız, gerekli sağlık raporunu almanız, belge ücretini ödemeniz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Gerekli işlemleri tamamladıktan ve sertifikanızı aldıktan sonra amatör balıkçılık yapabilirsiniz.
Derelerde olta balıkçılığı yasak mı?
Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen 5/1 ve 5/2 sayılı Tebliğler gereğince, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda balık avcılığı yasaklanmıştır. Akarsularımızda olta ile kefal ve gümüş böceği avcılığı serbesttir.