İçeriğe geç

Isparta Da Gezilecek Nereler Var

Ispartaya gidince ne yapılır?

Isparta İli’nde Gezilecek En İyi Yerler Önerilerin nasıl seçildiğini öğreninEğirdir Gölü 331. … Yazılı Kanyon Milli Parkı Milli Parklar. … Kuyucak Köyü 211. … Zindan Mağaraları ve Mağaraları. … Kızıldağ Milli Parkı Milli Parklar. … Lavanta Bahçeleri. … Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi. …Hızırbey Camii.Daha fazla öğe…

Isparta ne ile meşhur?

Artık lavanta bahçeleri ve gül bitkileriyle tanınan Isparta’nın önümüzdeki yıllarda daha da ünlü bir şehir olması bekleniyor. Yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret ettiği bu şehrin en ünlü simgesi ise güldür.

Isparta’nın tarihi ve turistik yerleri nelerdir?

Uluborlu Kalesi, Alaaddin Camii, Bahçe Abdurrahim Camii, Bülbül Alemdar Camii, Sallanan Minare, Cirimbolu Köprüsü, Arslanlı Çeşmesi, Yekpare Mermer Güneş Saati, Hanlar, Hamamlar ve Çeşmeler. Birçok antik kentten daha fazla keşfedilmemiş, el değmemiş şaheserlerin diyarıdır.

Isparta Eğirdir neyi meşhur?

Eğirdir’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Barla Köyü, Dündarbey Medresesi, Eski Eğirdir Evi, Akpınar Seyir Terası, Yeşilada, Can Ada ve Kovada Gölü Milli Parkı da yer alıyor. Günübirlik gezi rotası olarak Pisidia Antiocheia Antik Kenti ve Davraz Kayak Merkezi tercih edilebilir.

Isparta’da nereler gezilmeli?

Isparta’da Görülecek Yerler: Eğirdir Gölü, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Pınargözü Mağarası, Pisidia Antik Kenti Milli Parkı, Aksu Zindan Mağarası, Gölcük Tabiat Parkı.

Isparta gül Bahçesine ne zaman gidilir?

Gül, insanların günlük yaşamlarında çok özel bir yere sahiptir; sevgiyi, güzelliği, şefkati ve saygıyı en güzel şekilde ifade eden bir çiçektir. Türkiye’nin gül sektörünün marka ismi olan Isparta, Mayıs ve Haziran aylarındaki gül hasadıyla görülmeye değer yerlerden biridir.

Ispartadan hediyelik ne alınır?

Gül bahçeleriyle dolu Isparta’ya geldiğinizde gül yağı ve gül suyu mutlaka almanız gereken olmazsa olmazlar arasındadır. Aynı şekilde power reçeli ve gül lokumu gibi birçok ürün de Isparta’dan hediyelik olarak alabileceğiniz şeyler arasındadır.

Isparta’nın tescilli yemeği nedir?

#32 ISPARTA’NIN TESCİLLİ LEZZETİ KABUNE PİLAVU!!!14 Eylül 2021

Eğirdir’in hangi yemeği meşhur?

Eğirdir’e dört veya daha fazla kişiyle seyahat ediyorsanız, meşhur sazan dolmasını mutlaka isteyin. Yalvaç Güllacı, Isparta Kabak Tatlısı veya İlimiz Helvası’nı denemeden Isparta’dan ayrılmayın.

Isparta’nın eski adı nedir?

Isparta, 1846 yılında fermanla kurulan Konya Vilayetinin Hamid Sancağı’nın merkezidir. O zamanki adı Hamidabad’dır.

Isparta’da ne gölü var?

Isparta ili sınırları içerisinde bulunan en önemli göller Eğirdir, Kovada ve Gölcük gölleridir. Ayrıca Burdur ve Beyşehir göllerinin bir kısmı Isparta ili sınırları içerisinde yer almaktadır.

Isparta’nın doğal güzellikleri nelerdir?

Isparta gezinizde mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler şunlardır: Dedegöl Dağı, Melik Yaylası, Gölcük Tabiat Parkı, Kızıldağ Milli Parkı, Kovada Gölü Milli Parkı, Pınargözü Mağarası, Yazılı Kanyon Milli Parkı ve Zindan Mağarası.

Isparta’da ne yenir?

Fırın Kebabı Isparta’nın en meşhur yemeği hangisidir sorusunun cevabı şüphesiz fırın kebabıdır. … Banak. Banak, Isparta’nın Uluborlu ilçesine özgü coğrafi olarak belirlenmiş bir lezzettir. … 3. Sazan Dolması … Yufka Ekmeği. … Yalvaç Güllacı … Dirgit. … 7. Şalgam Aşı … 8. Tatar MantısıDiğer öğeler…

Eğirdir Adaya giriş ücretli mi?

Yayalar için giriş ücreti yoktur. Bu karar, Kanada’ya çok sayıda aracın girmesi nedeniyle alınmıştır. Araçsız Kanada’ya giriş ücretsizdir. Kamuoyuna duyurulacaktır.

Isparta neyle ünlüdür?

Akdeniz Bölgesi’nin gözde kentlerinden biri olan Isparta, zengin tarihi yapısı, eşsiz doğal güzellikleri ve mis kokulu gül bahçeleriyle biliniyor.

Isparta’nın neyi meşhur hediyelik?

Gül bahçeleriyle dolu Isparta’ya geldiğinizde gül yağı ve gül suyu mutlaka almanız gereken olmazsa olmazlar arasındadır. Aynı şekilde power reçeli ve gül lokumu gibi birçok ürün de Isparta’dan hediyelik olarak alabileceğiniz şeyler arasındadır.

Isparta denize yakın mı?

Değerli ve görülmeye değer şehirlerimizden biri olan Isparta ilimizde deniz bulunmamaktadır. Ancak turistlerin veya yerli halkın serinleyebileceği Eğirdir Gölü ile ünlüdür.

Isparta’ya hangi mevsimde gidilir?

İklimi itibariyle burayı ziyaret etmek için en ideal zaman nisan ve mayıs aylarıdır.

Isparta’da ne gölü var?

Isparta ili sınırları içerisinde bulunan en önemli göller Eğirdir, Kovada ve Gölcük gölleridir. Ayrıca Burdur ve Beyşehir göllerinin bir kısmı Isparta ili sınırları içerisinde yer almaktadır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ilk Konuşma Nasıl Olmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Düz Saçlı Escort